Archief
Google Streetview

Google Streetview

Gewijzigd plan voor bedrijvencomplex aan Tuindersweg

Aan de gemeenteraad van Westland is een gewijzigd bestemmingsplan voorgelegd over de locatie Tuindersweg 28 in Maasdijk. De initiatiefnemer is in een aantal opzichten tegemoet gekomen aan de bezwaren van omwonenden, die in verzet waren gekomen tegen de omvang van het voorgenomen bedrijfsverzamelgebouw.

Die bezwaren hadden onder meer te maken met de verkeersveiligheid op de Tuindersweg, die door veel schoolgaande kinderen en recreanten wordt verkozen boven de 'racebaan' Lange Kruisweg. Andere bezwaren betroffen het uitzicht, schaduwwerking en het mogelijke verlies van een van de weinige stukjes groen bij de kern van Maasdijk.

Naar aanleiding van de in februari dit jaar gehouden hoorzitting heeft overleg met omwonenden plaatsgevonden. Als uitvloeisel daarvan zijn diverse wijzigingen in het plan aangebracht. Het gaat daarbij om:

* het verkleinen van de oppervlakte van de bedrijfsbestemming;

* het terugbrengen van alle bouwhoogten binnen het bouwvlak van de bedrijfsbestemming tot 8 meter;

*het toevoegen van drie extra woningen aan de zijde van de Tuindersweg.

Het gewijzigde plan wordt op 30 augustus in de raadscommissie Ruimte behandeld, indien voor die tijd zwart-op-wit duidelijk is, hoe de omwonenden tegen het aangepaste plan aankijken.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen