Archief
Facebookpagina De Jachthaven

Facebookpagina De Jachthaven

Heulenaars boos over verbod optreden band Spint rondom passage corso

Feestvierders in Kwintsheul zijn opnieuw boos op het dagelijks bestuur van de gemeente Westland. Aanleiding is het verbieden van een openlucht-optreden van de lokale band Spint aan de Lange Wateringkade tijdens de zogeheten Westlanddag van het Varend Corso. De fractie van LPF Westland gaat er in de eerstvolgende vergadering van de raadscommissie Bestuur vragen over stellen.

Tal van Heulenaars zien het verbod van zaterdagmiddag niet los van de gebeurtenissen op zaterdag 21 mei jl. Toen mocht het schuitenfeest 'Opening Heuls vaarseizoen' niet doorgaan, omdat er geen vergunning was aangevraagd. Desondanks verzamelden zich diverse vaartuigen met jongeren bij de Lange Wateringkade en zijn deze daarna gaan varen. Er zijn toen drie mensen aangehouden.

'Aanzuigende werking'

De band Spint kondigde zaterdag op haar Facebookpagina aan, dat zij 's avonds zou gaan spelen binnen in Café De Jachthaven in plaats van 's middags buiten. "Dit omdat de gemeente ineens geen toestemming gaf om buiten (op privéterrein) muziek te maken. Het is voor ons niet duidelijk waarom precies, maar we hebben de term 'aanzuigende werking' horen vallen. Betekent dat soms dat de gemeente bang is dat het te gezellig wordt?"

Reactie uitbater

John van der Valk, uitbater van De Jachthaven, reageerde later, dat hij nu bijna twee jaar bezig is met het café en er in die periode niets negatiefs is gebeurd. "Contact met de buren is goed. De gasten voelen zich prettig er komen weer gezinnetjes en ouderen gezellig langs, maar op de een of andere manier wordt er door mensen (die hier overigens nog nooit zijn geweest) die erover beslissen anders over ons gedacht. Best frustrerend hoor", aldus Van der Valk.

"Pure willekeur"

De fractie van LPF Westland vindt het verbieden van één specifiek optreden "pure willekeur". Daarom wil de partij onder meer weten, hoeveel vergunningen er zijn aangevraagd door personen en/of bedrijven langs de route van het corso en in welke kernen en voor welke locaties? Verder wil de LPF in de bijeenkomst van 1 september van burgemeester Van der Tak weten, wat de reden was om het optreden van Spint te verbieden.

Tot slot vraagt de fractie, wanneer de handhavers op een - in haar ogen - Westlandse manier gaan handhaven. "Oftewel eerst eens bellen en niet één dag van tevoren op de stoep staan met de mededeling : 'Of je last het optreden af of we sluiten je zaak'."

Categorieen:
Westland Cultuur