Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Varend Corso van start

Het Varend Corso heeft vrijdagmiddag vanaf het Trade Parc bij FloraHolland in Honselersdijk koers gezet richting De Lier. De stoet bestaat dit jaar uit 43 boten en vier slepers met elk drie kindercorso-bootjes. Voorop vaart een boot met speciale gasten: daarop staan de inwoners van Sesamstraat.

Anders dan anders is dat de officiƫle opening dit jaar bij De Tuinderij in De Lier is. Daar staat een grote tribune waar genodigden op kunnen plaatsnemen. De route loopt tijdens deze Rijnmonddag verder via Schipluiden en Vlaardingen uiteindelijk naar Maasland, waar ook de traditionele vlootschouw wordt gehouden en de juryprijzen worden uitgereikt.

Zaterdag is het Westlanddag. De boten varen dan vanuit Honselersdijk naar Naaldwijk, 's-Gravenzande en Poeldijk, om uiteindelijk via de Wen naar Kwintsheul en zo terug naar het Trade Parc te gaan.

De zondag is traditioneel de Delflanddag. Na een afwezigheid van zes jaar vaart het corso door Schipluiden en Den Hoorn om zo in Delft uit te komen. Deze route kon voorheen niet gebruikt worden vanwege werkzaamheden aan de Spoortunnel in Delft.

WOS Media is vrijdagmiddag aanwezig bij De Tuinderij om de langskomende boten te filmen. Een uitgebreid verslag van het corso is zondagmiddag vanaf 13.00 uur te zien op WOS TV. Op WOS Radio is het evenement drie dagen lang live te beluisteren.