Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Fietshekken bij Wilhelminaplein weggehaald

Een aannemer heeft donderdag de eerste fietsbeugels bij het Wilhelminaplein in Naaldwijk weggehaald. De hekken stonden naast grand café Bij5 en moeten wijken voor de nieuwe proefopstelling van de weekmarkt. Die opstelling wordt in september voor het eerst geprobeerd en loopt via een slinger over het Wilhelminaplein, een klein stukje Rembrandtstraat en het Havenplein.

Eerder stond de markt als proef in een carréopstelling op het Wilhelminaplein, maar dat vond niet iedereen geslaagd. "Die opstelling kwam niet uit", zegt Piet Brederoo. Hij is als voorzitter van Koninklijke Horeca Westland nauw betrokken bij het overleg tussen de gemeente en de marktkooplui over een nieuwe opstelling.

Horecaondernemers rondom het Wilhelminaplein willen de markt op een dusdanige manier indelen dat het terras kan worden opgesteld. Met de huidige opstelling is dat onmogelijk, waardoor het terras dinsdagavond naar binnen moet. Met de nieuwe slingeropstelling kunnen er meer terrassen zijn.

Eigenaar Aad Franken van brasserie Mirell en van Bij5 is op voorhand positief over de nieuwe marktopstelling. "Er is een noodzaak voor. Ik hoop dat deze slingeropstelling ruimte creeërt voor de markt". Het is volgens Franken prima dat de fietshekken verdwijnen. Fietseigenaren kunnen hun fiets overigens 'gewoon' blijven parkeren op de plek, zij het zonder beugels.