Archief
Welzijn E25

Welzijn E25

Gemeente wil jongerencentrum in pand InBlik

De gemeente Maassluis zoekt een nieuwe locatie voor jongerenwerkorganisatie Ummah Wahida. Die organisatie zit nu nog in een pand aan de Burgemeester Zaneveldstraat, maar moet daar weg omdat de vergunning verloopt. De gemeente bekijkt nu daarom met Ummah Wahida waar het naar toe kan. Multifunctioneel centrum InBlik blijkt daarbij een serieuze optie, zo laat de gemeente desgevraagd weten.

Ook André de Vries, directeur van InBlik/Welzijn E25, bevestigt dat er gesprekken zijn. Hierbij wordt gedacht aan het vormen van algemeen jongerenwerk met zijn organisatie. Daarbij zou het centrum zijn huidige multifunctionele karakter mogelijk verliezen en zich gaan specialiseren als jongerencentrum.

De gesprekken die nu lopen tussen gemeente, InBlik en Ummah Wahida zijn pas in de verkennende fase. Dat er 'onhandelbare' jongeren met een Marokkaanse achtergrond zouden komen en dat er mobiele ruimtes bijgeplaatst worden, zoals de fractie van Maassluis Belang in haar vragen suggereerde, is volgens De Vries een 'broodje aap-verhaal'.



Combinatie-idee


"Op dit moment is het een multifunctioneel centrum, zonder open inloop. De gemeente wil het volgens De Vries graag toch weer 'open' maken, zodat jongeren gewoon binnen kunnen lopen. Tevens moet Ummah Wahida op de huidige locatie (aan de Burgemeester Zaneveldstraat - red.) weg", aldus De Vries. Zodoende ontstond de gedachte om een en ander te combineren. Het zou dan een centrum worden voor alle jongeren, niet alleen met een Marokkaanse achtergrond.

Het zou volgens de directeur wel betekenen dat, als het weer een jongerencentrum wordt, de huidige huurders een andere locatie moeten vinden. Eigenlijk wil De Vries het houden zoals het nu is, mede omdat het nu volgens hem erg goed werkt. Toch heeft De Vries alvast besloten zijn huurders in te lichten over de gesprekken, zodat ze zich alvast kunnen oriënteren op andere locaties, mocht dat in de toekomst nodig zijn.

De gemeente benadrukt dat het overleg momenteel een puur oriënterend karakter heeft. Er is nog niets besloten en er zijn zelfs geen principeafspraken gemaakt, zo laat een gemeentewoordvoerder weten.

Categorieen:
Maassluis Politiek