Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Al kwart miljoen voor A Local Swim Westland

De geldbarometer van het goededoelenevenement A Local Swim lijkt niet te stuiten. Werd op maandag 25 juli de opbrengst van de eerste editie in 2014 - twee ton - geëvenaard, inmiddels is in vliegende vaart het kwart miljoen gepasseerd.

Hoe dichter de tweede editie van komende zaterdagmiddag nadert, hoe harder de teller lijkt te stijgen. Stond de geldbarometer dinsdagochtend vroeg nog rond de 245.000 euro, 's avonds om 23.00 uur was het gedoneerde bedrag opgelopen tot ruim 253.000 euro.

Dat geld is afkomstig van acties van de deelnemers en donaties van familieden, vrienden en collega's. In totaal gaan er zaterdag zo'n 500 mensen in de Lierse Brede Lee zwemmen voor A Local Swim, afgekort ALS, net als de ziekte.

Vorderingen in onderzoek

De opbrengst is opnieuw bestemd voor onderzoek naar de oorzaken van ALS, een tot dusver ongeneeslijke aandoening van het zenuwstelsel. Hoewel een behandelingsmethode nog niet aan de orde is, worden er wel vorderingen gemaakt in het onderzoek. Afgelopen week werd bekend dat er twee genen zijn gevonden die gelinkt kunnen worden aan ALS.

Categorieen:
Westland Algemeen