Archief
Archief

Archief

Zorgen in Westland om aanrijtijden ambulances

De fractie van GemeenteBelang Westland wil van het college van B en W weten, hoe het zit met de aanrijtijden van ambulances in het Westland. Dit naar aanleiding van het tv-programma De Monitor. Daarin wordt verhaald van een geval waarbij de aanrijtijd 30 minuten was, omdat er voor Westland op dat moment geen ambulance beschikbaar was. Volgens het programma zou dit geen incident zijn, maar een structureel probleem.

De oorzaak zou te wijten zijn aan het feit dat er minder ziekenhuizen zijn met een algemene acute zorg, wat maakt dat ambulanceritten onnodig langer worden. Daarbij specialiseren steeds meer ziekenhuizen, waardoor patiƫnten van het ene naar het andere ziekenhuis worden vervoerd.

GBW vindt het onacceptabel als de afgesproken aanrijtijden niet worden gehaald en wil dat het college met voorrang het probleem bij de Veiligheidsregio Haaglanden aankaart. "Na het verdwijnen van de nachtapotheek is dit weer een voorbeeld waarbij door bezuinigingen de veiligheid c.q. gezondheid van onze burgers in gevaar kan komen", aldus de fractie.

Categorieen:
Westland Algemeen