Archief
Dennis van Schie 3

Dennis van Schie 3

'Protest' tijdens Varend Corso over situatie Overgaagbrug

Een aantal inwoners van Delft laat op de zondag van het Varend Corso opnieuw van zich horen over de situatie rondom de Overgaagbrug in Den Hoorn. De bewoners willen dat de 60 centimeter hoge Overgaagbrug wordt verhoogd. De Delftse Watersportvereniging en Expertise Platform Water Delft (EPW) steunen de bewoners.

Met hapjes, drankjes, muziek, vlaggen en folders vragen de inwoners aandacht voor de brug. De brug moet nu iedere keer open, omdat er anders geen boten door kunnen varen. In de toekomst wordt de brug onderdeel van een nieuwe ontsluitingsweg naar de A4. "Iedere keer de brug openen is dan geen doen meer", zegt Henriƫtte Welle Donker van het EPW.

Het ontbreekt de provincie Zuid-Holland en gemeente Midden-Delfland niet aan 'wil' om de brug te verhogen, maar wel aan geld. Als er na de zomer geen knoop wordt doorgehakt over een eventuele verhoging van de brug, dan staakt het EPW haar strijd.

Het 'protest' vindt zondag 7 augustus plaats aan de Hooikade en Scheepmakerij in Delft. Daar liggen de corsoboten korte tijd stil. "Een uitgelezen kans om van ons te laten horen", aldus Welle Donker. Na vele jaren zal het corso weer langs de Overgaagbrug varen. Dat was lange tijd niet mogelijk vanwege werkzaamheden aan de spoortunnel in Delft.