Archief
LPF Westland

LPF Westland

LPF wil weekscans van politie laten publiceren

De raadsfractie van LPF Westland wil de zogenoemde weekscans van de politie graag laten publiceren. Inwoners van Westland kunnen dan lezen waar veel inbraken zijn en naar aanleiding daarvan ook waakzamer zijn. In Midden-Delfland worden de weekscans al vele jaren gepubliceerd.

Vorig jaar heeft de fractie er ook al om gevraagd bij burgemeester Van der Tak, echter tot op heden zonder resultaat. Daarom vraagt de LPF het nogmaals, zo blijkt uit een rondvraag voor de eerstvolgende vergadering van de commissie Bestuur. Deze is op 1 september.

Verder wil de partij dan van de burgemeester een verklaring hebben voor de toename van het aantal inbraken in Naaldwijk in de eerste helft van dit jaar. Tenslotte vraagt de fractie zich af waarom er minder gecommuniceerd wordt door de politie met bijvoorbeeld de pers.

Ook de fractie van VVD Westland wil meer weten over de stijging van het aantal inbraken in de gemeente. De liberalen vragen verder aan het college van B en W naar de staat van de openbare verlichting waarnaar onderzoek zou worden gedaan door Westland Infra. De partij wacht nog op antwoord hierover.