Archief
Carry Wilmink 1

Carry Wilmink 1

Sparreboom en De Lange leiden in runcircuit

Erwin Sparreboom uit Hoek van Holland en Gerard de Lange uit Maassluis gaan na de Schipluidense Kadeloop samen aan de leiding in het eerste Agium Runcircuit, de opvolger van het Fides Runcircuit. Deze hardloopcompetitie omvat negen wedstrijden in de regio; de eerstvolgende is de VTM Loop die zaterdag in Maasdijk wordt gehouden.

De 45-jarige Sparreboom (Olympus '70) en de 50-jarige De Lange (AV Waterweg) hebben nu ieder een gemiddelde van 947 punten. Op de derde plaats staat de 28-jarige Michael Gebrehiwet (Sparta). Met zijn 942 punten leidt hij tevens het klassement van de deelnemers onder de 40 jaar.

Bij de vrouwen is de leiding in handen van de Honselse Carla Ophorst (1.052 punten), gevolgd door de Delftse Monique Weening, die 994 punten heeft. Derde staat de Wateringse Marlies Jongerius, die met 936 punten tevens aanvoerster is bij de vrouwen onder de 40 jaar.



5 kilometer

Het klassement van de wedstrijden over 5 kilometer wordt geleid door Hagenaar Jeroen van Aken (973), gevolgd door Rijswijker Mike Teekens (966) en Maaslander Fred Louter (964). Vlak achter die top 3 staan Schipluidenaar Tristan Valkenburg (963) en Delftenaar Arjan Weijenborg (962).



Bij de vrouwen wordt de ranglijst momenteel aangevoerd door Corina Voorn uit Den Hoorn met 977 punten. Op de gedeelde tweede plaats staan nu Lisan Duijvestijn uit Pijnacker en de Lierse Rozemarijn Ammerlaan, beiden met 972 punten.