Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Fractie wil inzicht in 'meten met twee maten' bij handhaving strijdig grondgebruik

De fractie van Westland Verstandig wil inzicht krijgen in de circa duizend dossiers van de gemeente Westland die te maken hebben met strijdig gebruik van (tuinbouw)gronden. Bij de fractie leeft de overtuiging dat er op dit vlak met twee maten wordt gemeten. Daarom heeft zij maandag schriftelijke vragen bij het college van B en W ingediend.

"Bij onze fractie komen wekelijks vragen binnen van Westlandse inwoners en bedrijven die het handhavingsbeleid van het college niet meer kunnen volgen. Wat in het ene geval wel wordt toegestaan, wordt in een identiek geval verboden", aldus Westland Verstandig.



Grote vissen en kleine visjes


De fractie vraagt waarom diverse in het oog lopende strijdigheden met de duurzaam glastuinbouwbestemming - zoals bijvoorbeeld De Tuinderij in De Lier, de Watertuin in Naaldwijk en de ranch aan de Galgeweg - worden getolereerd en daarentegen in "veel kleinere, praktisch futiele gevallen" wel tot het uiterste wordt gegaan om te handhaven? "Het is niet de bedoeling van onze fractie om in de hiervoor genoemde gevallen wel te handhaven, maar wij zijn niet meer in staat om aan burgers uit te leggen waarom de grote vissen blijven rondzwemmen en de kleine visjes worden gevangen", aldus Westland Verstandig.