Archief
Google Streetview

Google Streetview

"Knap het Wipperspark in Maassluis op"

Het Wipperspark in Maassluis heeft een flinke opknapbeurt nodig. Althans, dat beweert een enthousiaste inwoner van de stad. Cindy van der Houven schreef daarom een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Het park is volgens de Maassluise op een enkele verdwaalde honden-uitlaters na, geheel verlaten. Een muur van riet verbergt het water langs het pad en er staan overal brandnetels. "Het park oogt verlaten, donker en verwaarloosd", aldus Van der Houven in haar brief.

"Zelf heb ik in Londen gewoond, waar mensen bij mooi weer massaal richting een park gaan. Ook in grotere steden zoals Rotterdam zie je op mooie dagen volle parken. Volop leven en gezelligheid. Waarom in Maassluis dan niet?"

Voor het nieuwe park ziet ze grote grasvelden met mooie bomen en perkjes voor zich. En over wie het moet bijhouden heeft ze ook wel een idee: "Plantenperken zouden extra verzorgd kunnen worden door leerlingen van Lentiz, wellicht met ondersteuning van E25 als manier om in contact met jongeren te zijn."

Ten slotte twijfelt de Maassluise aan de naam Wipperspark. Ze ziet liever iets anders: "Een verwijzing naar een beroemde Maassluizer? Een ode aan de prachtige planten of de samenwerking van alle betrokken Maassluizers?"

Categorieen:
Maassluis Algemeen