Archief
Met bange-gevoelens naar de rntgenfoto

Met bange-gevoelens naar de rntgenfoto

Wateringse Wielerdag stelt zich in op afzegging Dumoulin

Absolute zekerheid is er nog niet, maar het Wateringse wielercomité gelooft niet in het wonder dat Tom Dumoulin donderdag naar het Westland zal komen. Voorzitter Marco Vijverberg had vrijdagavond nog geen afmelding ontvangen, maar de medische berichten uit Frankrijk laten eigenlijk aan duidelijkheid niets te wensen over.

Dumoulin kwam vrijdagmiddag ten val tijdens de 19e etappe van de Tour de France. Uit röntgenfoto's is gebleken, dat hij een spaakbeen in zijn pols heeft gebroken. Aangezien er zelfs geen zekerheid is dat hij kan deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio, is het normaal gesproken ondenkbaar dat hij donderdag over de klinkers in Wateringen rijdt.

'San Sebastian' zit in de weg

Bij de pogingen om een of meer vervangende toppers te kunnen strikken, wordt 'Wateringen' door diverse omstandigheden in de weg gezeten. Andere Nederlandse Tour-toppers als Bauke Mollema en Stef Clement moeten op tijd naar Spanje vertrekken voor de aansprekende 'klassieker' San Sebastian. Bolletjestrui-drager Ralf Majka heeft mogelijk verplichtingen in Polen. Wel kan Vijverberg bevestigen, dat behalve de deelname van oud-winnaar Johnny Hoogerland (2013) inmiddels ook de komst van Lieuwe Westra beklonken is.

Categorieen:
Wateringen Westland Sport