Archief
Timo Ploemen 1

Timo Ploemen 1

De Dijkgraaf nog bezig met ontwerp voor locatie aan de Papedijk

Een mogelijke vestiging van paardensportcentrum De Dijkgraaf aan de Papedijk in 's-Gravenzande kan pas na 10 augustus in een beslissende fase komen. Momenteel tekent een architect het ontwerp voor een complex dat aan de milieu-eisen op het gebied van bedrijfsvoering voldoet.

Volgens adviseur Pleun van der Ende van De Dijkgraaf gaat de manege in de tweede week van augustus met het ontwerp naar de Omgevingsdienst Haaglanden (ODH), die namens de provincie Zuid-Holland het plan moet toetsen. Het kernprobleem wordt gevormd door de stikstofbepalingen die voor deze locatie vlakbij het Staelduinse Bos gelden.



Verwijten uit de gemeenteraad

Intussen zijn er twee gemeenteraadsfracties die het college van B en W verwijten maken. Volgens GemeenteBelang Westland (GBW) en kort daarna ook Westland Verstandig heeft de gemeente de laatste weken weinig tot niks ondernomen ten aanzien van De Dijkgraaf. Vanwege het zomerreces, kunnen die vragen echter pas op 23 augustus in het college worden behandeld.

Wel wijst de gemeente Westland er desgevraagd op, dat er continu ambtelijke contacten zijn tussen de gemeente en de Omgevingsdienst Haaglanden en provincie Zuid-Holland. Verder heeft wethouder Ouwendijk op 29 juni (de dag nadat een desbetreffende motie is overgenomen) met de ODH aan tafel gezeten.

"Overleg met de gedeputeerde is ingepland, maar om dit doorgang te kunnen laten vinden moet De Dijkgraaf wel een plan hebben ingediend. Overigens is er regelmatig contact tussen de wethouder en de adviseur van De Dijkgraaf", aldus de gemeente. In een reactie blijkt adviseur Van der Ende geen kritiek op de opstelling van wethouder Ouwendijk te hebben. "Hij zit er wel goed in en kan nu niet veel doen. Het gaat om een taaie regels. De bedrijfsvoering moet erbinnen vallen", stelt Van der Ende.

Feitelijk had De Dijkgraaf per 1 juli vorig jaar weg moeten zijn van Plaats Langeveld in Monster, omdat toen de tijdelijke vergunning afliep. De gemeente heeft vervolgens maandenlang de situatie gedoogd. Wethouder Ouwendijk heeft al eerder laten weten, dat hij nu niet anders kan dan handhavend optreden. Dit gebeurt inmiddels met 'steun' van de voorzieningenrechter.