Archief
Leo de Jong

Leo de Jong

Vermeltfoort wint Heulse wielerronde

Wielrenner Coen Vermeltfoort is vrijdagavond bij de Elite/Beloften winnaar van de Ronde van Kwintsheul geworden. De 28-jarige coureur uit Vlijmen was in de eindsprint zijn drie medevluchters de baas. Het viertal had al vroeg in de koers een beslissende voorsprong genomen.

Als tweede finishte Koos Jeroen Kers uit Amstelveen, die in de afgelopen jaren meerdere koersen in het Westland gewonnen heeft, waaronder 'Kwintsheul' in 2013. Als derde kwam Ronan van Zandbeek uit Schijndel over de eindstreep op de Leeuwerik.

Het wielerfeest in Kwintsheul werd afgesloten met een koers achter dernies. Deze werd gewonnen door Wateringer Jesper Asselman, met eerdergenoemde Coen Vermeltfoort als tweede.

Eerder op de dag waren de Junioren en de Amateurs in actie gekomen. Bij de junioren won Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland. Beste Westlander was Lierenaar Freek Middelburg op de vierde plaats, vlak voor Martijn Knoppert uit 's-Gravenzande.

Bij de amateurs ging de zege naar Bob van den Berg uit 's-Gravenzande. Hij versloeg onder meer André van Reek (derde), voor wie Van den Berg onlangs nog moest buigen tijdens de koers in zijn woonplaats.