Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

GBW: 'Wijs aanvraag omgevingsvergunning opvang asielzoekers af'

De raadsfractie van GemeenteBelang Westland (GBW) vindt dat de aanvraag voor de omgevingsvergunning van het 'Polenhotel' in Wateringen voor de opvang van vluchtelingen moet worden afgewezen. Volgens de partij voldoet de aanvraag niet aan de door het college van B en W gestelde eisen, met name omdat het onderdeel ruimtelijke onderbouwing bij de aanvraag niet compleet is.

Uit de ruimtelijk onderbouwing moet blijken dat bedrijven in de omgeving geen beperkingen ondervinden van het opvangen van asielzoekers in het pand aan de De Lierseweg. Als dit niet kan worden aangetoond, wordt er geen omgevingsvergunning verleend.

GBW heeft dan ook vragen gesteld aan het Westlandse college. De partij vindt eigenlijk dat de gemeente aan de aanvrager zou moeten laten weten dat de aanvraag niet ontvankelijk is en dus wordt afgewezen. Ook zou er ambtelijke ondersteuning bij de aanvraag worden verleend, iets wat GBW niet begrijpt gezien de gevoeligheid van het onderwerp.

De vergunning voor het huisvesten van 275 asielzoekers is eind vorige maand aangevraagd. Het gaat om tijdelijke opvang voor een periode van twee jaar. De gemeente beoordeelt de aanvraag en na het zomerreces zal de aanvraag in het college van burgemeester en wethouders worden behandeld.