Archief
Rode Mijter Company

Rode Mijter Company

350.000 euro geen bovengrens voor landelijke intocht Maassluis

De 350.000 euro die geraamd wordt voor het organiseren van de landelijk intocht van sinterklaas is geen bovengrens. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen door het college van B en W aan de Verenigde Senioren Partij (VSP).

Volgens het college is het bedrag slechts een indicatie van de kosten, gebaseerd op de ervaringen van eerdere landelijke intochten. Wel verwachten B en W dat er geld vrijkomt uit fondsen en sponsoren, zodat de kosten iets gedrukt kunnen worden. Er vinden al verschillende overleggen plaats met bedrijven en fondsen hierover, maar concrete toezeggingen zijn er nog niet.

De VSP wilde ook graag weten of de gemeente alle interne uren doorbelast, zodat duidelijk wordt hoeveel het in totaal echt kost. Volgens het college worden interne uren deels geregistreerd en deels ook niet omdat ze onder normale werkzaamheden vallen. De interne uren vallen volgens B en W overigens niet onder de 350.000 euro.

De seniorenpartij was verder ook bezorgd over de kleine buitenruimte. Maar het college probeert die zorgen weg te nemen door aan te geven in overleg te zijn met de politie, externe bureaus en omroep NTR. Omwonenden worden via bewonersbrieven en media ingelicht over eventuele ongemakken.

Categorieen:
Maassluis Politiek