Archief

Staatssecretaris geeft startschot voor de komkommertijd

In aanwezigheid van enkele voorhoedespelers uit de Westlandse groenteteelt, heeft staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) vrijdag het startschot gegeven voor de komkommertijd 2016.

Samen met het GroenteFruitHuis en het Voedingscentrum greep Van Dam het begin van de parlementaire zomerperiode aan om aandacht te vragen voor het eten van voldoende groente en fruit. Bij een toepasselijke marktkraam op het Plein in Den Haag deelde de staatssecretaris snackgroenten uit, zoals komkommers, paprika's en tomaatjes. Ook kondigde Van Dam een nieuwe publiekscampagne van het Voedingscentrum aan.

"Slechts 2 procent van de Nederlanders eet voldoende groente. Gemiddeld eten we nu zo'n 145 gram groente per persoon per dag. Het Voedingscentrum adviseert om tenminste 250 gram groente per dag te eten", zei Van Dam. Om dit voor elkaar te krijgen, lanceert het Voedingscentrum in september, bij het begin van het nieuwe schooljaar, een publiekscampagne.

Groente-teller

In de campagne wordt ook de zogeheten online Groente-teller gelanceerd. Daarmee kunnen mensen precies zien of ze wel voldoende groente eten en krijgen ze tips en recepten. Van Dam kondigde verder aan dat hij na de zomer met alle partijen uit de sector wil komen tot een 'Nationaal Actieplan Groente & Fruit' om Nederlanders meer groente en fruit te laten eten.

Categorieen:
Westland Economie