Archief
Google Streetview

Google Streetview

Weg rond 't Lint in Den Hoorn wordt veiliger

De veiligheid van het gebied rond scholencomplex 't Lint in Den Hoorn wordt in de zomervakantie grondig aangepakt. Dat doet de gemeente Midden-Delfland naar aanleiding van gesprekken met scholen en ouders. "Er waren veel zorgen over de snelheid van het autoverkeer en de weinig herkenbare schoolomgeving aan de Victoria", zegt wethouder Hans Horlings.

De school omvat een hoofdvestiging aan de Achterdijkshoorn en zogenoemde schoolwoningen aan de Victoria. Op de Achterdijkshoorn wordt geregeld te hard gereden. Waar maximaal 30 kilometer per uur is toegestaan ligt de gemiddelde meetsnelheid op 43 kilometer per uur. Daarom worden er snelheidsremmende maatregelen toegepast.

De omgeving van de Victoria is te weinig herkenbaar als schoolzone. Dit komt omdat de schoolwoningen eigenlijk waren bedoeld als tijdelijke dependance van de school, maar door de groei van het aantal leerlingen zijn de lokalen inmiddels volledig in gebruik. Ook is de omgeving op dit moment niet ingesteld op het vele autoverkeer tijdens haal- en brengtijden. Daarom komen er een nieuwe oversteekplaats bij het schoolplein, een veiliger voetpad naar de ingang van de school en aanduidingen 'Schoolzone' in de bestrating.