Drie NK-medailles voor junioren van Olympus '70

Bij de Nederlandse kampioenschappen atletiek voor A-junioren hebben drie leden van Olympus '70 een medaille veroverd. Het ging in Breda om één zilveren en twee bronzen medailles.

Voor de Westlandse atletiekvereniging begon het NK-weekeinde met een verrassing op de vrijdagavond. Lisan Duijvestijn (18) liep een uitgekiende race op de 5.000 meter. Ze rende naar de bronzen medaille en verbeterde haar recente persoonlijk record met 15 seconden naar 17.41.24.

Tom de Gelder (17) won zondag het zilver op de 1.500 meter. In een rechtstreeks duel met topfavoriet Bram Anderiessen rende hij naar een nieuw persoonlijk record van 3.54.57 (was 3.57.80).

Eva Tetteroo (18) behaalde bij het hoogspringen de bronzen medaille met 1.66 meter.