Archief
Schermafdruk YouTube

Schermafdruk YouTube

De Ark wordt mogelijk 'normaal' woningcomplex

Verzorgingstehuis De Ark in Wateringen wordt in de toekomst mogelijk omgevormd tot een 'normaal' woningcomplex. Dat blijkt uit navraag door WOS Media bij zorgorganisatie Careyn. Aanleiding vormden vragen van CDA Westland aan het college van B en W over gedeeltelijke leegstand.

Op dit moment staan zo'n twintig van de honderd kamers leeg in het Wateringse zorgcomplex aan de Herenstraat. In de komende jaren zullen dat er alleen maar meer worden volgens Careyn, omdat op landelijke schaal de verzorgingshuiszorg wordt afgebouwd. Alleen de dertig plaatsen voor zware zorg mogen voortgezet worden.

Careyn onderzoekt momenteel of de zorgappartementen omgezet kunnen worden naar zelfstandige woningen voor verhuur aan diverse doelgroepen. Daarnaast zal Careyn een beroep doen op de gemeente om de onzelfstandige appartementen die er nu zijn, om te zetten naar zelfstandige woningen.

Verhuur aan andere zorgorganisaties blijkt voor Careyn lastig, omdat de kosten voor de gezamenlijke ruimtes niet met de huurprijs van de appartementen mogen worden verrekend. Careyn zegt met een plan te komen om zowel de leefbaarheid als de betaalbaarheid van De Ark te waarborgen.