Archief
Camelot

Camelot

Beveiligingscamera's gezocht voor nieuwe databank

De politie is op zoek naar mensen en bedrijven in de regio met een beveiligingscamera op hun huis of pand. Er wordt momenteel een nieuwe databank aangelegd met alle camera's in Nederland, zodat die kan worden ingeschakeld na bijvoorbeeld een overval, straatroof of inbraak.

De databank 'Camera in beeld' is een landelijk politiesysteem waarbij alle camera's met zicht op de openbare weg worden vermeld. Als er dan iets is gebeurd in de regio, kan de politie contact opnemen met de eigenaren van de desbetreffende camera's. Op die manier zouden onderzoeken als bijvoorbeeld dat naar de Westlandse bandenprikker sneller worden opgelost.

Het is overigens niet toegestaan om opnamen te maken van alleen de openbare weg. De camera moet dus gericht zijn op bijvoorbeeld de carport. Daarbij is het vaak onvermijdelijk dat ook (een deel van) de weg of stoep in beeld is.

Mensen met een camera kunnen zich aanmelden via de website van de politie. Ook mensen met een nep-camera kunnen dat doorgeven. Bij een incident weet de politie dan dat er geen beelden beschikbaar zijn.

Categorieen:
Westland 112