WOS
Archief

Carry Wilmink

Kwist en Ophorst op herhaling in Midden-Delfland

De dertiende editie van de Midden-Delfland Halve Marathon is zaterdag gewonnen door Patrick Kwist en Carla Ophorst. Daarmee kreeg dit hardloopevenement dezelfde twee deelnemers op het hoogste ereschavot als tijdens de editie van 2015.

Kwist (Rotterdam Atletiek) was net als vorig jaar veel te sterk voor zijn belagers. Hij finishte in 1.14.28. Waldo van Hemert (Triteam) moest als eerste achtervolger ruim twee minuten toegeven (1.16.39). Bij de vrouwen was het verschil veel minder groot. De Honselse Ophorst hield aan de meet met haar 1.28.41 slechts 18 seconden over op Monique Leentvaar (Fortuna Vlaardingen), die in 1.28.59 finishte.

De wedstrijd over 10 kilometer in het winderige en regenachtige poldergebied van Schipluiden en Maasland werd een prooi voor Joeri Smit (De Koplopers) in 36.37. Tweede werd 's-Gravenzander Ron Meijer, in 37.11. Hendrike Oosterhof (Hague Road Runners) was de snelste vrouw (40.41), voor Corina Voorn uit Den Hoorn in 45.05.

De Midden-Delfland Halve Marathon was de vierde loop uit het regionale Halve Marathon Circuit. De laatste staat op 2 april op het programma en betreft de Ruitenburg Halve Westland met start en finish in Naaldwijk.