WOS
Archief

Locaties statushouders Schipluiden en Maasland bekend

Statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) worden in Schipluiden zeer waarschijnlijk ondergebracht op het speelterrein tegenover het gemeentehuis aan de Anna van Raesfeltstraat. Ook het terrein van de voormalige ambtswoning aan de Otto van Egmondlaan wordt voorgedragen als locatie.

Dat blijkt uit navraag bij de gemeente. De locaties blijken het meest geschikt op basis van een 'vergelijkend onderzoek'. In Maasland gaat het verder om de plek van het voormalige gebouw van Harmonievereniging Euterpe aan de Doelstraat. In Den Hoorn blijft de Kreekzone de enige locatie.

De gemeente houdt volgende week in Maasland (10 februari) en Schipluiden (11 februari) bijeenkomsten. Bewoners van de dorpen krijgen een presentatie over de bevindingen en hebben de gelegenheid om vragen te stellen. De locaties zijn nog niet definitief, pas in maart spreekt de gemeenteraad zich hierover uit. In totaal wil Midden-Delfland vóór 31 december 75 tot 100 statushouders onderbrengen, verspreid over de drie kernen.