Archief

Behalve Partyraiser ook Endymion geweerd

Niet alleen een eventueel optreden van DJ Partyraiser maar ook een concert van Endymion tijdens de Naaldwijkse feestweek is door burgemeester Van der Tak als "te risicovol" bestempeld. Dat laat de gemeente Westland desgevraagd weten naar aanleiding van de publiciteit die is ontstaan over het in de ban doen DJ Partyraiser.

Net als Wesley van Swol (Partyraiser) is Wateringen de uitvalsbasis van Endymion, bestaande uit Bas Lint, Bart Revier en Jelle Neijs. Beide acts stonden op de nominatie om te gaan draaien bij activiteiten van Brasserie Cannes tijdens de feestweek.

Volgens de gemeente zijn de belangrijkste criteria die de burgemeester hanteert: het aantal bezoekers dat de locatie aan kan, het soort publiek dat hier naar toe komt, de ervaringen uit het verleden, het tijdstip van het concert en de beschikbaarheid van politie.

"Door deze zaken met elkaar af te wegen is het optreden van onder andere DJ Partyraiser als te risicovol bestempeld. Een andere artiest waar geen instemming voor werd gegeven was Endymion. De gemeente heeft de organisator in de gelegenheid gesteld om de voorgenomen programmering aan te passen, zodanig dat de risico's als acceptabel werden bestempeld", verklaart de gemeente.