Archief

Alpacafokker wil weer terug naar Poeldijk

Alpacafokker Theo Enthoven wil weer terug naar zijn oorspronkelijke locatie aan de Wateringseweg in Poeldijk. De beesten staan nu nog aan de Madeweg in Monster, nadat zij noodgedwongen moesten verhuizen. Het stuk grond in Poeldijk is verboden gebied voor de beesten, omdat er een glastuinbouwbestemming op rust.

Enthoven zegt dat het perceel in Monster te klein is voor zijn 25 dieren. Hij wenst de beesten weer tien jaar te laten grazen in Poeldijk, maar dat heeft hij op advies van zijn advocaat afgezwakt naar twee jaar. "De gemeente heeft weer een drogreden verzonnen om het plan af te keuren", briest Enthoven. Volgens hem zou de gemeente hebben gezegd dat een leeg stuk grond beter te verkopen is dan een stuk grond met alpaca's.

Ondertussen staat het onkruid op het verlaten stuk grond in Poeldijk een meter hoog. Enkele buren ergeren zich daaraan en hebben aan Enthoven gevraagd of hij het wil maaien. Maar de fokker verwijst ze door naar de gemeente, "want zij hebben ervoor gezorgd dat ik weg moest". Met de 25 alpaca's zegt Enthoven 25 grasmaaiers achter de hand te hebben.

In een reactie stelt de gemeente Westland alleen een verzoek voor een periode van tien jaar te kennen. Volgens de gemeente heeft Enthoven uiteindelijk geen beroep tegen de afwijzing ingesteld.