Archief

Hoogheemraadschap vaart mee op Canal Parade

Medewerkers van het Hoogheemraadschap van Delfland varen dit jaar mee op de Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride. Zij zijn uitgenodigd op de boot van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Het waterschap vaart al jaren mee op de 'eigen' grachten en heeft nu dus andere waterschappen uitgenodigd.

Onlangs is het Hoogheemraadschap van Delfland als eerste waterschap lid geworden van Workplace Pride, een stichting die streeft naar een grotere acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) op de werkvloer en in de samenleving.

"Het is belangrijk dat werknemers zichzelf kunnen zijn binnen de organisatie waar ze werken," zegt Paul van den Wijngaart, secretaris-directeur van het Hoogheemraadschap van Delfland. "Mensen die binnen hun organisatie openlijk voor hun geaardheid uit kunnen komen, werken beter en hebben een voorbeeldfunctie voor anderen. Tevens komt dit de werksfeer ten goede."

Phalaenopsiskweker Sion Orchids uit De Lier vaart ook mee op de Canal Parade. "Een mooier podium is eigenlijk niet te vinden. Zeker om een jongere doelgroep aan te spreken", aldus Maarten Huisman van Sion een paar maanden geleden. D66 Westland uitte kritiek op de deelname van Sion. Raadslid Maxim van Ooijen noemde het puur "geld verdienen".

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen