Archief

Medewerker kringloopwinkel steelt van 62-jarige

Een 34-jarige Vlaardinger wordt ervan verdacht vrijdag een portemonnee te hebben gestolen van een 62-jarige inwoner van ouderencomplex De Vloot in Maassluis. Dat meldt de politie.

Medewerkers van een kringloopwinkel waren vrijdagmiddag gevraagd bij een woning aan De Vloot in Maassluis. Tijdens de werkzaamheden was één van de medewerkers tussendoor naar het toilet geweest. Toen het huisraad was ingeladen, wilde de 62-jarige melder zijn portefeuille pakken, maar deze bleek niet meer op het aanrecht te liggen.

Omdat er verder niemand in de woning was geweest, vermoedde het slachtoffer dat één van de medewerkers van de kringloopwinkel hiervoor aansprakelijk was. Daarom alarmeerde hij de politie. Dit bleek, na onderzoek van de politie, ook het geval te zijn. De beurs werd op de wc gevonden.

De dader had na de diefstal de portemonnee verstopt boven een plafondplaat in het toilet. Omdat alleen de 34-jarige Vlaardinger gebruik had gemaakt van het toilet, werd hij direct aangehouden op verdenking van de diefstal. Bij zijn fouillering werd het gestolen geld gevonden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen