Archief

Karssen voor het laatst naar Beregszász

Burgemeester Koos Karssen van Maassluis heeft eind vorige week afscheid genomen van Beregszász in West-Oekraïne. Het is de laatste keer dat hij de plaats, waarmee Maassluis een stedenband heeft, een bezoek heeft gebracht als burgemeester.

Eerder ging hij al voor het laatst naar Hatvan in Hongarije en Târgu Secuiesc in Roemenië. Onderdeel van het bezoek aan Beregszász was een herdenking van de twee Maassluize slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17.

Karssen sprak tijdens de herdenkingsdienst: "Onschuldige burgers kwamen om het leven door oorlogsgeweld waar zij part noch deel aan hadden. De schok van deze droevige en aangrijpende gebeurtenissen is in Maassluis nog voelbaar. Wij hebben groot respect met de wijze waarop in Beregszász, maar ook in Grabovo de Oekraïense burgers zich hebben opgesteld bij deze ramp. Dat verdient onze dank."

Tijdens het bezoek zijn gesprekken gevoerd met de bestuurders van de Oekraïense plaats, met instanties en vertegenwoordigers van de grote Roma-gemeenschap in die stad, een bevolkingsgroep die behoort tot de doelgroep van Stichting AK (humanitaire hulpverlening) uit Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen