Archief

Binnenkort ook netwerk van ruiterpaden

Naast het skateroutenetwerk, het fietsnetwerk en het vaarnetwerk wordt achter de schermen hard gewerkt aan een ruiterpadennetwerk. Dat liet Hans Kleij van de provincie Zuid-Holland vrijdag weten. Bij de Tuinderij werd toen het vaarnetwerk officieel geopend.

Het vaarroutenetwerk bestaat uit verschillende routes voor kano's, sloepen en kleine kajuitbouten. Wethouders Ouwendijk van Westland en Van Oord van Midden-Delfand openden het netwerk door trossen los te gooien. Daarna volgde voor genodigden een boottocht door de regio.

In het netwerk zijn ruim veertig knooppunten en t-splitsingen opgenomen over ruim zeventig kilometer vaarwater. Kees Kornaat van de Watersportvereniging Westland is betrokken geweest bij de totstandkoming van het vaarnetwerk. "Welke gemeente in Zuid-Holland heeft net zoveel vaarwater?" vraagt hij met trots af.

In het vaarroutenetwerk zijn ook de Zijdekadebrug en Oosterleese brug in De Lier opgenomen. Bruggen die eigenlijk te laag waren voor de kleine kajuitboten. Maar inmiddels zijn die verhoogd naar de vereiste 1.80 meter.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen