Archief

Smit (Koningshof): 'B en W laten ons in de kou staan'

Het gemeentebestuur van Maassluis laat het bestuur van Theater Koningshof in de kou staan, zo meent voorzitter Wim Smit. Het exploitatieverlies van ruim 122.000 euro wordt voor bijna een ton door de gemeente gecompenseerd. De resterende circa 22.000 euro moet uit het eigen vermogen van Koningshof worden bestreden.

"Wij zijn als bestuur bijzonder geschokt door het feit dat wij met een negatieve erfenis blijven zitten over het rampjaar 2014 en ook nog in grote onzekerheid blijven zitten over het aanvullen van het tekort over dit jaar", betoogt Smit.

Hij wilde een spoedoverleg tussen zijn bestuur en het voltallige college van burgemeester en wethouders. Smit kreeg afgelopen week te horen, dat zijn wens om zowel principiƫle als praktische redenen niet ingewilligd kan worden. Wel vroeg de betrokken wethouder per brief van 21 juli om "deze week toch bestuurlijk overleg te hebben zodat eventuele onduidelijkheden rechtstreeks kunnen worden besproken".

Daar is het echter niet van gekomen, omdat Smit andere aandachtspunten zei te hebben. Daarom liet hij "de Koningshof even links liggen".

Categorieen:
Maassluis Algemeen