Archief

Pool de cel in na achtervolging en crash in 's-Gravenzande

Een 51-jarige Pool is donderdag tot vier weken cel, 300 euro boete en twee maanden rijontzegging veroordeeld na een dollemansrit door 's-Gravenzande. Dat meldt het AD. De man sloeg op de vlucht na een inbraakpoging aan de Haagweg in Monster en negeerde een stopteken van de politie. Tijdens de dollemansrit haalde hij rechts in, reed met veel te hoge snelheid en koos hij op een rotonde voor de verkeerde rijrichting.

Aan de Vreeburghlaan in 's-Gravenzande kon de Pool worden opgepakt nadat hij van de weg raakte. De Pool is zich van geen kwaad bewust: "Ik heb die dag normaal gereden, maar de politie in Nederland ziet elke Pool als een misdadiger en in de verklaringen van de politie dekt iedereen elkaar. Ik ga naar het Europese Hof", liet hij rechter weten.

Twee weken geleden moest de man ook al voor de rechter komen. Toen ging het om een poging tot doodslag van twee agenten. Dat gebeurde na een achtervolging over de rijksweg bij Delft en in het centrum van Rijswijk. Maar omdat het politierapport niet deugde, werd de zaak niet-ontvankelijk verklaard.