Archief

Maasdelta stopt met acceptgiro als betaalmiddel

Woningcorporatie Maasdelta in Maassluis stopt met de ondersteuning voor acceptgiro's als betaalmiddel per augustus. Dat kondigt het bedrijf aan in een nieuwsbrief.

Op dit moment maken nog zo'n 1800 Maassluise huurders van Maasdelta gebruik van de acceptgiro. Dat is iets minder dan een derde van het totale aantal huurders. Maar volgens Maasdelta maken steeds minder mensen gebruik van de acceptgiro en verdwijnt het betaalmiddel in 2019 helemaal.

De grootste reden voor het bedrijf om ermee te stoppen is dat ze de betalingen via een extern bedrijf gaan laten doen. En die kunnen acceptgiro's niet meer verwerken. Dat zegt Barry Batten, manager van het klantencontactcentrum van Maasdelta.

Lang niet iedereen is het eens met de verandering die de woningcorporatie wil doorvoeren. Zo schrijft huurder Marcel Thomassen aan de WOS dat vooral ouderen nog veel gebruik maken van het systeem en dat ze vaak niet zomaar kunnen overstappen op internetbankieren. "Daarbij is internetbankieren lang niet altijd betrouwbaar", aldus Thomassen.

Batten zegt dat er ook met ouderen voldoende rekening wordt gehouden. Zo kunnen ze via automatisch incasso betalen of via periodieke overschrijving. Op de vraag of dit niet eerder gecommuniceerd had moeten worden zegt Batten dat dit misschien wel beter had geweest.

Eerder werd al bekend dat ook de mogelijkheid tot pinbetalingen aan de balie per 31 augustus komt te vervallen omdat de klantenbalies worden gesloten. Maasdelta wil meer zaken centraal gaan regelen vanuit het hoofdkantoor in Spijkenisse.

Categorieen:
Maassluis Algemeen