Archief

Westland Verstandig blaast actie af

De door Westland Verstandig aangekondigde acties voor de deur bij accountant Deloitte in Rotterdam zijn op het laatste moment afgeblazen. Het college van B en W heeft volgens de raadsfractie toegezegd, dat direct na het zomerreces de facturen van Deloitte voor de uitgevoerde extra opdrachten beschikbaar komen.

Westland Verstandig heeft al enkele maanden aangedrongen op verstrekking van een overzicht van de extra opdrachten aan de accountant en tevens van de daarbij behorende facturen. Omdat die verstrekking, "na een eerdere toezegging", stelselmatig werd geweigerd, zou Westland Verstandig deze dinsdag actie gaan voeren voor de deur bij Deloitte, zoals de partij bijvoorbeeld ook al doet met een demonstratietent voor het gemeentehuis in Naaldwijk.

De fractie beticht Deloitte van een dubbelrol. Als de accountant, die namens de gemeenteraad controle uitoefent, ook extra adviezen aan het college geeft, dienen die opdrachten vooraf gemeld te worden aan de gemeenteraad. Dat is in een aantal gevallen niet gebeurd, aldus Westland Verstandig. "Wij zijn daar bij toeval achter gekomen", verklaart de fractie.