Archief

Sierteeltsector niet blij met mogelijke stakingen StenaLine

Als de stakingen bij StenaLine woensdag doorgaan, is dat nadelig voor de export van sierteeltproducten naar Groot-Brittannië. Dat zegt Robert Rodenburg, directeur van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) dinsdag tegen het Vakblad voor de Bloemisterij.

Personeel van StenaLine bij de terminals in Hoek van Holland en Europoort dreigt met acties voor een betere cao. De directie heeft tot woensdagmorgen de tijd gekregen om met een beter bod te komen. Er zouden publieksvriendelijke acties gehouden worden, maar vrachtwagenchauffers zouden er wèl last van hebben.

Als de trucks de oversteek niet via Hoek van Holland kunnen maken, is er nog de mogelijkheid om de boot te pakken vanuit IJmuiden of Zeebrugge. "Het is echter de vraag of die alternatieven voldoende capaciteit hebben", aldus Rodenburg tegenover het vakblad. "Het is vakantietijd, dus ook veel toeristen maken de oversteek. En als het al lukt, moeten transporteurs flink omrijden. Het levert dus hoe dan ook vertraging op. En daar zitten we als sierteelthandel absoluut niet op te wachten."