Archief

Ouwendijk verbaasd over uitleg Duijsens

Wethouder Ouwendijk van de gemeente Westland is verbaasd over de interpretatie die de fractie van Westland Verstandig geeft aan een mailbericht van afgelopen vrijdag over de kwestie rond de raadsaccountant. Volgens Ouwendijk is er in de kern niets veranderd aan de opstelling van het college van B en W.

De bedoelde mail van afgelopen vrijdag was voor de fractie aanleiding om de voor deze dinsdag geplande acties in het kantoor van accountant Deloitte in Rotterdam en in het gemeentehuis in Naaldwijk af te blazen. Westland Verstandig was van plan daar om bepaalde stukken (waaronder facturen) te gaan vragen en net zo lang te blijven zitten totdat die documenten verstrekt zouden worden.

Volgens Ouwendijk is er niks veranderd in de opstelling van het college sinds 15 april dit jaar. In de mail van afgelopen vrijdag wordt verwezen naar toezeggingen die door hem zouden zijn gedaan in het interpellatiedebat op 7 juli jl. In reactie hierop stelt fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig, dat er wel degelijk iets is veranderd. "Als het gaat om het samen met de gemeenteraad definiƫren van wat als een (extra) opdracht aan de accountant moet worden bestempeld, had het college het steeds over de toekomst", aldus Duijsens. "Maar nu wordt voor het eerst gesproken over inzage in opdrachten die in de jaren 2013 en 2014 zijn verstrekt. Dat is nieuw", motiveert hij het afzien van de acties.