Archief

Ouwendijk: facturen Deloitte niet beschikbaar

De facturen van Deloitte voor de uitgevoerde extra opdrachten voor het Westlandse college van B en W komen helemaal niet beschikbaar. Dat zegt wethouder Ouwendijk van financiƫn voor de camera van de WOS.

Fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig liet dinsdagochtend weten dat de partij geen acties voor de deur van de accountant gaat houden, omdat het college toch inzage zou gaan geven in de opdrachten van Deloitte. Maar dat is volgens de wethouder dus niet waar.

WOS Media is in het bezit gekomen van een mail van 17 juli uit de koker van een bestuursadviseur van het college, waarin staat dat Duijsens wel degelijk na het zomerreces inzage krijgt in de stukken met betrekking tot de opdrachten sinds 2010:

"Tijdens het interpellatiedebat op 7 juli is door de wethouder in dit kader nog een keer toegezegd dat het Raadsoverleg Financiƫn (ROF) op basis van de uitwerking van de definities zal worden voorzien in een gecategoriseerd overzicht voor 2013 en 2014. De bijbehorende facturen zullen dan, vanwege concurrentiegevoelige informatie en met het oog op de nieuwe aanbesteding, vertrouwelijk ter inzage beschikbaar zijn. Verwachting is dat dit direct na het zomerreces kan plaatsvinden."

Duijsens is absoluut niet te spreken over de wethouder: "Als hij deze mail ontkent, krijgt hij een motie van wantrouwen aan zijn broek. Die Ouwendijk doet maar wat."

Categorieen:
Westland Algemeen