Archief

Openbare verkoop van voormalige gemeentehuizen

De gemeentekantoren in 's-Gravenzande en Wateringen worden volgend jaar via een openbare verkoop van de hand gedaan. Dat heeft het college van B en W van Westland de gemeenteraad per brief laten weten.

Voor het 's-Gravenzandse gebouw wil het college een uitgebreide voorselectie houden om tot het maatschappelijk meest gewenste plan voor de locatie te komen. "Voor Wateringen is gekozen voor een eenvoudige voorselectie op basis van het hoogste bod."

Een nog in te stellen klankbordgroep gaat per locatie een biedboek opstellen. Daarin worden de criteria genoemd, waaraan de plannen moeten voldoen. Hierbij kan gedacht worden aan financiële uitgangspunten en de mogelijkheid voor een bestemmingswijziging, aldus het college. De biedboeken worden in het najaar met de raad besproken.

Vorig jaar verzamelde de gemeente ideeën voor de voormalige gemeentehuizen in een Kansenfestival. Die ideeën zijn in een boekje gebundeld ten behoeve van potentiele ontwikkelaars. De indieners ervan krijgen per brief op de hoogte worden gesteld van de gekozen procedures. "Uiteraard zullen zij van harte worden uitgenodigd om mee te doen aan het vervolg", zo besluit het college de brief aan de gemeenteraad.