Archief

'Asbestboer' wil weer op zijn erf wonen

John van Trierum, eigenaar van het complex Abtswoude 52 in Schipluiden, eist van de gemeente Midden-Delfland dat hij binnenkort weer op zijn boerderij kan gaan wonen. Zijn advocaat heeft in een brief als uiterste datum begin augustus aangegeven.

Op het complex rust nu al vijf jaar een noodverordening, nadat er een schuur was afgebroken, waarbij nogal wat asbest was vrijgekomen. In opdracht van de provincie Zuid-Holland is in juni een nieuwe asbestinventarisatie uitgevoerd op het terrein en in de gebouwen.

Volgens de advocaat bevestigt het onderzoeksrapport hetgeen zijn cliƫnt al eerder heeft betoogd: er is geen noodzaak (meer) het gehele terrein afgesloten te houden. Hij verzoekt om binnen twee weken de noodverordening op te heffen voor het onbebouwde gedeelte van het perceel en voor de gebouwen die blijkens de rapportage zonder gevaar voor de volksgezondheid kunnen worden betreden en gebruikt. Het moet volgens de advocaat geen probleem zijn om de ruimten die niet zonder gevaar betreden kunnen worden, te verzegelen.