Archief

Rotterdams bier ook in Maasland

Het Rotterdamse biertje 'Trots Rotterdams Bier' is vanaf komende week ook in Midden-Delfland te verkrijgen. Een restaurant in Maasland gaat het schenken. Dat liet bedenker en Maaslander Roy Zwolsman zaterdag weten bij het programma Dwars Door De Morgen op WOS Radio.

De student heeft een bijbaan in Feyenoord-stadion De Kuip en zag dat daar alleen Amsterdams bier geschonken wordt. Tegelijkertijd kreeg hij bij zijn studie in Rotterdam te horen dat hij een eigen bedrijfje moest starten. Voor Zwolsman dus geen moeilijke keuze. Hij liet vervolgens een blond biertje ontwikkelen bij een Rotterdamse brouwer. Inwoners van de Maasstad mochten het testen en keurden het goed.

Inmiddels wordt het biertje nog niet in De Kuip geschonken, maar het bedrijfje kreeg al wel aanvragen uit andere plaatsen in de omgeving. Waaronder dus ook Maasland, maar ook bijvoorbeeld Hendrik Ido Ambacht. De bedoeling is dat het Trots Rotterdams Bier straks ook in bijvoorbeeld Hoek van Holland te verkrijgen is, al blijft de grote ambitie dus De Kuip, zei de Maaslander.