Archief

Nog enkele tientallen konijnen op sportpark Schipluiden

Er zijn nog enkele tientallen konijnen aanwezig op het sportpark van voetbalvereniging Schipluiden. Dat zei Leo Boks zaterdagmiddag namens de club in het ZomerMagazine op WOS Radio. De plaag van een jaar geleden lijkt daarmee tot de verleden tijd te behoren.

De velden van vereniging werden in de zomer van 2014 verwoest door 300 tot 400 konijnen. De dieren zaten al langer op het sportpark, maar zoveel als toen had Boks nog nooit gezien. "Ze liepen overal. Zelfs op de parkeerplaats, bij de tennis en bij de sporthal." Waar ze vandaan komen, weet hij niet. Mogelijk zijn ze door de aanleg van de verlengde A4 naar het Midden-Delflandse dorp gedrongen.

Om de plaag te bestrijden, werden in de eerste week alle gaten gedicht. Er moest een jager aan te pas komen om de populatie terug te dringen. Dit jaar is vossenpis rond het sportpark gespoten, om de konijnen weg te houden.

"Als ik nu even omkijk, zie ik zo'n 15 tot 20 konijnen zitten. Maar misschien zijn het er iets meer", aldus Boks. Zolang de populatie beheersbaar blijft, komt de jager nog wel zo nu en dan terug.