Archief

Westland kan 'wild' overnachtende chauffeurs alleen maar wegsturen

De gemeente Westland kan slechts in beperkte mate optreden tegen vrachtwagenchauffeurs die zich schuldig maken aan overnachten op plaatsen waar dat niet mag. Het enige wat de handhavers nu kunnen doen, is het wegsturen van zo'n chauffeur van zijn illegale parkeerplek. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen die door GemeenteBelang Westland aan het college van B en W waren gesteld.

Volgens het college biedt het huidige parkeerverbod voldoende mogelijkheden om tegen overnachters op te treden. Het parkeerverbod voor vrachtwagens is bij elke bebouwde kom op een bord aangegeven. Diverse plaatsen op de openbare weg, vooral op bedrijventerreinen, zijn aangewezen als vrachtwagenparkeerplaatsen. Op deze locaties is het aantal buitenlandse chauffeurs overigens beperkt.

Tot nog toe overnachten in Westland de meeste buitenlandse chauffeurs op bedrijventerreinen als ABC Westland, Flora Holland en Honderdland. Een enkele chauffeur overnacht op andere plekken binnen de bebouwde kom.



De huidige Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voorziet alleen in handhaving op basis van parkeren buiten de aangewezen plekken. Er is nu geen mogelijkheid om tegen overnachten in het voertuig handhavend op te treden.

Met de andere gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag wil Westland afspraken maken over een goede regionale oplossing. Indien de gemeenten dit ieder voor zich zouden oplossen, bestaat de vrees voor het zogeheten waterbedeffect.

Categorieen:
Westland Algemeen