Archief

De Groene Schakel mag Westlandse gemeentehuizen bouwen

Consortium De Groene Schakel mag de twee nieuwe Westlandse gemeentehuizen in Naaldwijk bouwen en exploiteren: het publieks- en bestuurscentrum aan de Verdilaan en het kantoorgebouw voor ambtenaren aan de Tiendweg. Het college van B en W heeft dit besloten. Er waren twee consortia in de race voor de gunning.





De Groene Schakel bestaat uit Boele & van Eesteren, Homij Technische Installaties en PCH Dienstengroep en KondorWessels Projecten (allen ondernemingen van VolkerWessels). Het ontwerp van de gebouwen is gemaakt door architectenbureau Cepezed. Betrokken Westlandse bedrijven bij dit consortium zijn: Priva, Schwagermann en Elektravon.



Wethouder Bram Meijer is tevreden over het verloop van de aanbesteding. "Met beide consortia is een constructieve dialoog gevoerd, wat heeft geleid tot goede plannen. De Groene Schakel is als beste beoordeeld op basis van kwaliteit en prijs. De aanbieding valt binnen de door de raad gestelde kaders, zoals het bestemmingsplan en de maximale jaarlijkse lasten".

Op 24 augustus wordt de overeenkomst met het consortium getekend en zal het ontwerp van de gebouwen bekend worden gemaakt. Eerder kan niet, omdat het afgevallen consortium nog bezwaar kan maken tegen de gunning.