Archief

Westland gaat met ministerie praten over vleermuizen

De gemeente Westland wil bij het ministerie van Economische Zaken gaan onderzoeken of er toch nog een mouw kan worden gepast aan de vleermuizenkwestie in Wateringen. Daar wordt de sloop en nieuwbouw van twee woonblokken in de Oranjewijk tegengehouden door de aanwezigheid van een zeldzame vleermuizensoort. Dat kan nog wel drie jaar gaan duren.

Wethouder El Mokaddem en burgemeester Van der Tak verklaarden zich dinsdagavond bereid om het gesprek met het ministerie aan te gaan. Daarmee namen zij een motie over, die was ingediend door GemeenteBelang Westland, CDA, ChristenUnie-SGP en Progressief Westland.

"Dieren kunnen in het algemeen niet voor zichzelf opkomen", was de kanttekening die de wethouder aan het begin van zijn reactie maakte. Op verzoek van Dennis Chafia (CDA) wordt ook bekeken of er een asbestinventarisatie moet worden gehouden in de twee te slopen woonblokken. Verder wil de burgemeester het risico van hondsdolheid bij vleermuizen aan de orde stellen in het gesprek op het ministerie.