Archief

Pakketbezorging PostNL vertraagd door werkonderbrekingen

De bezorging van een deel van de pakketten van PostNL is woensdag vertraagd door werkonderbrekingen van zelfstandige pakketbezorgers. Het merendeel van de pakketten wordt later op de dag alsnog bezorgd, een klein deel moet waarschijnlijk doorgeschoven worden naar donderdag, aldus een woordvoerder van PostNL.



Bij onder meer het distributiecentrum in de Harnaschpolder bij Den Hoorn is een aantal bezorgers niet komen opdagen om hun routes te rijden. Het distributiecentrum is wel gewoon bereikbaar, zodat het werk kan worden overgenomen door andere medewerkers.



De stakende pakketbezorgers zijn ontevreden over de aanbieding die PostNL hen heeft gedaan. Ze kunnen of in dienst komen of verder gaan als zelfstandige, tegen een 10 procent hoger tarief. De stakers vinden dit aanbod te mager.



Dinsdag waren er ook al werkonderbrekingen en mogelijk gaan de acties donderdag ook door. Op de A4 tussen Leiden en Amsterdam hielden zelfstandige pakketbezorgers woensdagochtend een langzaam-aan-actie.



PostNL laat weten geen begrip te hebben voor de acties. Het bedrijf spande een kort geding aan tegen SubcoPartners, de belangenbehartiger van de zelfstandige pakketbezorgers en de organisatie achter de acties. De rechtszaak ging uiteindelijk niet door. De partijen besloten met elkaar te gaan praten. Dat gesprek moet nog plaatsvinden.

Categorieen:
Algemeen