Archief

Gemeente naar Raad van State om windmolens

De gemeente Maassluis gaat hoogstwaarschijnlijk naar de Raad van State om het besluit over Windmolenpark Nieuwe Waterweg aan te vechten. Dat heeft wethouder Evers laten weten.

De rechtbank bepaalde dat de gemeente Rotterdam gewoon volgens planning de windmolens tussen Maassluis en Hoek van Holland neer mag zetten. De gemeente Maassluis had samen met bewoners van complex 't Leye Lant en hortensiakwekerij Sjaak van Schie bezwaar tegen de molens aangetekend.

Voor de gemeente gaat het vooral om de meest oostelijke molen. Die zou Maassluis liever verder van de stad vandaan hebben vanwege mogelijke slagschaduw. De bewoners willen helemaal geen molens. Van Schie heeft inmiddels het stokje erbij neergelegd en gaat niet verder procederen.

Ondanks dat de gemeente bereid is om het besluit aan te vechten, denkt de wethouder eerst nog een poging te willen doen zonder tussenkomst van de rechter. Hij wil kijken of er een gezamenlijk belang is, waarbij Maassluis zonder gezichtsverlies bij Rotterdam te veroorzaken, toch haar zin krijgt.