Archief

Sloop van huurwoningen Molenstraat Monster

Een aantal huurwoningen aan de Molenstraat in Monster wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwe huurwoningen. Dat bevestigt woningcorporatie Arcade Wonen uit Naaldwijk.

Het gaat om de woningen op de nummers 230 tot en met 244a. De raadsfractie van Westland Verstandig stelde er schriftelijke vragen over aan het Westlandse college van B&W, omdat er vrees bestond dat de huurwoningen worden vervangen door koophuizen.

Dit is volgens Arcade niet aan de orde. Die wil de huidige woningen slopen, omdat ze niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen. De huizen zijn in 1951 gebouwd en hebben een ongunstig energielabel.

Welke huurhuizen ervoor in de plaats komen is nog niet bekend. Het kan gaan om eengezinswoningen of om appartementen. Dat laatste is afhankelijk van de hoeveelheid wind die appartementen opvangen, want de nabij gelegen molen moet kunnen blijven draaien.

Arcade heeft toegezegd de plannen in de tweede helft van dit jaar verder uit te werken. Intussen vindt er overleg plaats met de gemeente en de huurdersvereniging. Zodra de zaken rond zijn, wordt er een informatieavond voor de bewoners georganiseerd, aldus Arcade.