Archief

Buren Pieter van der Plasschool boos over schutting

De buren van de nieuwe Pieter van der Plasschool in Wateringen vinden dat beloften niet worden nagekomen. De nieuwbouw zou van de tuinen worden afgescheiden door een schutting van 2,5 meter hoog. Maar nu blijkt dat die schutting 2 meter hoog wordt.

Voor de fractie van Westland Verstandig (WV) is dit aanleiding om vragen aan het college van B en W te stellen. Volgens de buren heeft het schoolbestuur een hoogte van 2,5 meter toegezegd. Eén van de omwonenden heeft daarvoor zelfs op verzoek van het bestuur een tekening gemaakt.

De tekening is toegevoegd aan de omgevingsvergunning, maar wel met een lagere hoogte. Een hoogte van 2,5 meter zou strijdig zijn met het bestemmingsplan, maar dat is volgens WV met een vrijstelling eenvoudig zijn op te lossen. Het college wordt gevraagd hiervoor te zorgen

Ook de fietsenstalling zorgt voor verontrusting bij de buren. Die wordt blijkbaar zonder buffer aan de achterzijde van de tuinen geplaatst en dat is voor de omwonenden niet acceptabel. De stalling zou op de huidige plaats blijven, zeggen ze.