Archief

Westland Verstandig kondigt acties aan bij Deloitte

Politieke partij Westland Verstandig kondigt acties aan bij het hoofdkantoor van Deloitte in Rotterdam en in een van de Westlandse gemeentekantoren. De partij heeft meerdere keren documenten en facturen van het college van burgemeester en wethouders gevraagd, die door de accountant van Deloitte zijn opgemaakt. De partij spreekt van "obstructie", omdat zij de gevraagde documenten niet krijgt.

De fractie zet hiermee druk op de raadsvergadering van komende dinsdag. In de mail staat dat de acties, te beginnen op 21 juli net zo lang doorgaan totdat alle gevraagde documenten binnen zijn. (Momenteel staat er al maandenlang een pagodetent voor het gemeentekantoor in Naaldwijk, waarmee de partij actie voert tegen de komst van een tweedelig nieuw gemeentehuis.

Een aantal weken geleden stuurde Westland Verstandig een brief naar de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland, met verzoek om bemiddeling tussen de fractie en het Westlandse college. De commissaris is niet onder de indruk van de aantijgingen. "Ik heb geen enkele aanwijzing dat burgemeester en wethouders incorrect zouden hebben gehandeld", schrijft Jaap Smit.