Archief

Medewerker schrijft open brief aan voorzitter Koningshof

De onrust bij Theater Koningshof lijkt niet af te nemen. Administratief medewerker Anneke Reedijk heeft een open brief aan de voorzitter van het nieuwe bestuur geschreven en online gezet. De brief is een reactie op het aangekondigde ontslag van 8 van de 15 personeelsleden.

Op Facebook schrijft ze dat ze na 35 jaar werken in Koningshof wel kijk heeft op het interne gebeuren. "Het sprookje dat Koningshof zichzelf kan bedruipen, gaat al sinds 35 jaar niet op. Wij waren als Koningshof, en nu als Theater Koningshof altijd al afhankelijk van de gemeentelijke bijdrage."

In bezuinigingen gelooft Reedijk niet: "De bezuiniging op het personeel lijkt mij alleen maar schone schijn. Als er meer binnen moet komen, moet er ook gewerkt worden. Dus wat er nu bezuinigd wordt op personeel, wordt ook weer ongetwijfeld uitgegeven."

Ze schrijft in de brief de voorzitter veel creativiteit toe te wensen: "En ik vraag u een ding: leg de cijfers nog eens op een rijtje en puzzel nog eens maar dan anders. Een groot mens kan ook wel eens terugkomen op een besluit!"

Eerder deze week gaf de wethouder van cultuur aan niets te kunnen doen aan het ontslag van 8 medewerkers. Voorzitter Wim Smit reageerde bij de WOS nog op de commotie die erna ontstaan is.

Categorieen:
Algemeen